Agrárvállakozók figyelmébe ajánljuk a Takarék VP Komplex Termékcsomagot, mellyel teljes körű finanszírozási megoldást kínálunk az agrárvállalkozásoknak.

A beköszöntött újesztendő a vidékfejlesztési beruházások rohamát indítja el hazánkban, ám ezek gyors és professzionális megvalósítása sokszor óriási anyagi terhet rónak a gazdatársadalomra.


További nehézségek forrása lehet ugyanakkor a támogatások utófinanszírozottsága.Ezt az igény szolgálja ki a Takarék VP Komplex termékcsomag, amely teljes körű finanszírozási megoldást kínál az agrárvállalkozásoknak. A termékcsomag tartalmazza a Vidékfejlesztési Program beruházási jogcímeken pályázatot nyert mikro-, kis és középvállalkozások beruházásainak megkezdéséhez szükséges támogatási előleg lehívásához nélkülözhetetlen bankgaranciát. Valamint a támogatási előlegként le nem hívott és fennmaradó támogatási összeg megelőlegezésére szolgáló előfinanszírozási konstrukciót, mely akár beruházás közben is felhasználható. A saját erőt kiegészítő beruházási hitelt a megpályázott fejlesztések megvalósítására, melynek türelmi ideje a beruházás üzembe helyezésétől számított 1 év és legfeljebb 10 éves futamidővel igényelhető. Végül, de nem utolsó sorban a termékcsomag tartalmaz egy a vidékfejlesztési beruházásokhoz kapcsolódó forgóeszköz hitelt is.


Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezességével, a vállalkozások a termékcsomag beruházási és támogatás előfinanszírozásra összesen maximum 500 millió forint, garancia esetén 300 millió forint, valamint a kiegészítő forgóeszköz hitel esetén 200 millió forint finanszírozást vehetnek igénybe. A Takarék VP Komplex csomag elemei az ügyfél igényei szerint kombinálhatóak, elemenként is kérhetőek.


A tájékoztatás nem teljes körű, további információkért keresse fel kirendeltségeinket vagy honlapunkat.

Felhívás Kötelező Ügyfél Átvilágításról

Tisztelt Ügyfelünk!

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény értelmében Hitelintézetünknek 2019. június 26-ig ismételten át kell világítania minden meglévő ügyfelét! Kérjük, hogy amennyiben az Ön esetében ez nem történt még meg, olvassa el részletes tájékoztatónkat az alábbi gombra kattintva!

Részletek