Tisztelt Ügyfelünk!

2018. május 25-től életbe lépett az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR), amely a felhasználók személyes adatainak még szélesebb körű védelmét szolgálja.
Hitelintézetünk elkötelezett az általa kezelt adatok, így a személyes adatok jogszabályoknak megfelelő kezelése mellett, kiemelt figyelemmel az adatok bizalmassága, sértetlensége és rendelkezésre állása tekintetében. A GDPR előírásaihoz igazodva a felkészülési folyamat részeként aktualizáltuk az adatkezelési tájékoztatónkat, melyet weboldalunkon is közzétettünk.

Tájékoztatónk ezen linken is elérhető: Adatkezelési tájékoztató

Az adatvédelmi tájékoztatóval kapcsolatos kérdéseikre a tájékoztatóban megjelölt elérhetőségen állunk az érintettek rendelkezésre.

Üdvözlettel: Az Ön pénzügyi partnere.
HUNGÁRIA TAKARÉK
 1. Kezdőlap
 2. Vállalatok
 3. Hitelek
 4. Agrár Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány

Agrár Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány

Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány tevékenységének fő célja az agrárgazdaság és a vidékfejlesztés területén működő kis- és középvállalkozók, illetve társas vállalkozások hitelképességének növelése, a pénzügyi életképesség biztosítása, a hitelhez jutás feltételeinek javítása az Alapítvány által nyújtandó hitelgarancia segítségével.

A hitelkérelmező vállalkozó abban az esetben kérhet az Alapítványtól hitelgaranciát, ha banki kölcsön felvétele esetén nem rendelkezik a bank által megkívánt mértékű fedezettel, de megfelel a következő feltételeknek:

 

 • a vállalkozás a hitelintézet saját üzletszabályzata, valamint egyéb belső szabályzatai alapján hitelképesnek minősíthető,
 • a hitelkérelem megfelel a hitelintézet üzletszabályzatában és egyéb belső szabályzatában foglaltaknak, valamint az Agrárgarancia Üzletszabályzatban írt további feltételeknek,
 • a vállalkozás devizabelföldinek minősül, társas vállalkozás esetén a devizabelföldi természetes személy(ek) legalább többségi irányítást biztosító befolyással rendelkeznek.
 • Alapítvány a 90 napnál több, de a 25 évet nem meghaladó futamidejű hitelhez kapcsolódó kezességi kérelmet fogad be.
 • Egy vállalkozás hiteleihez kapcsolódó garantált hitelösszeg felső határa:

 

Kezességgel biztosított összeg (Ft) A kezesség mértéke (%)
200.000.000-ig legfeljebb 80
200.000.001 – 400.000.000-ig legfeljebb 70
400.000.001 – 600.000.000-ig legfeljebb 60
600.000.000 felett legfeljebb 50

 

A hitelgarancia vállalásának alsó összeghatára a garantált összeg 20 %-a. A vállalkozó kérheti az Alapítványtól a maximált kölcsönösszeget meghaladó összegű kölcsön egy részének (hitelrész) garantálását is.

 

 • Egy vállalkozás részére a garantált hitelösszeg maximumán belül több hitelgarancia is nyújtható.
 • Az Alapítványi hitelgarancia igényelhető bankgaranciákhoz is.


Az AVHGA Üzletszabályzata megtalálható a www.avhga.hu oldalon.

Hirdetmények