Tisztelt Ügyfelünk!

2018. május 25-től életbe lépett az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR), amely a felhasználók személyes adatainak még szélesebb körű védelmét szolgálja.
Hitelintézetünk elkötelezett az általa kezelt adatok, így a személyes adatok jogszabályoknak megfelelő kezelése mellett, kiemelt figyelemmel az adatok bizalmassága, sértetlensége és rendelkezésre állása tekintetében. A GDPR előírásaihoz igazodva a felkészülési folyamat részeként aktualizáltuk az adatkezelési tájékoztatónkat, melyet weboldalunkon is közzétettünk.

Tájékoztatónk ezen linken is elérhető: Adatkezelési tájékoztató

Az adatvédelmi tájékoztatóval kapcsolatos kérdéseikre a tájékoztatóban megjelölt elérhetőségen állunk az érintettek rendelkezésre.

Üdvözlettel: Az Ön pénzügyi partnere.
HUNGÁRIA TAKARÉK
 1. Kezdőlap
 2. Vállalatok
 3. Faktoring
 4. HÉA (Hozzáadott Érték Adó) visszaigénylés faktor finanszírozása

HÉA (Hozzáadott Érték Adó) visszaigénylés faktor finanszírozása

Már előre hozzájuthat a visszaigényelt hozzáadottérték-adó 80%-ához.

Ki kérheti a finanszírozást?

 

A belföldön letelepedett adóalany, aki az Európai Közösség valamely tagállamából az őt megillető hozzáadottérték-adó (HÉA) visszaigénylést nyújt be.

 

A 4941 közúti áruszállítás TEÁOR kóddal rendelkező, és ezen belül is elsősorban nemzetközi fuvarozással, szállítmányozással foglalkozó vállalkozások.

 

Miért jó a HÉA visszaigénylés faktor finanszírozása?

 

Mert a finanszírozási igényt benyújtó a visszaigénylés benyújtása és annak tényleges kifizetése közötti időszakban már előre hozzájuthat a határozatban elnyert és kifizetési kérelemben igényelt összeg 80%-ához.

 

További feltételek az Ügyféllel szemben:

 

 • az általa folytatott tevékenység alapján teljes körű HÉA visszatérítésre jogosult, HÉA visszaigénylést kizáró gazdasági tevékenységet nem végez
 • negyedévente minimum 10.000 EUR, vagy annak megfelelő egyéb devizában nyilvántartott HÉA összeget igényel vissza
 • legalább 1 év pozitív tapasztalata van a HÉA visszaigénylés területén
 • a Takarék Faktorház Pénzügyi Szolgáltató Zrt. által elfogadott adójogi képviselőt bízza meg a a visszaigénylés lebonyolításával
 • nincs csőd-, vagy felszámolási eljárás alatt, nem indult ellene végrehajtás
 • saját tőkéje nem negatív
 • KHR-je rendezett
 • nincs köztartozása


Amennyiben az Ön cége megfelel a fenti feltételeknek, kérjük kattintson az "Érdekel" gombra és töltse ki az alábbi űrlapot! Munkatársunk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot a faktor finanszírozási igény benyújtásával kapcsolatban.

Csatolt dokumentumok:

Hirdetmények